• El candidato de C’s Lleida en el Congreso apuesta “para dar seguridad a los agricultores” ya que la caída de precios “pone en peligro las explotaciones agrarias y ganaderas

 Lleida, lunes 20 de junio de 2016. El cabeza de lista de Ciutadans (C’s) en el Congreso de los Diputados por Lleida, Óscar Uceda, ha explicado que “C’s impulsará un seguro agrario que garantizará a los agricultores ya los ganaderos cubrir costes en caso de que el mercado caiga por debajo de los mismos”. El candidato de C’s lo ha anunciado tras reunirse con la asociación sindical de Unió de Pagesos.

El número uno de C’s Lleida ha explicado que este seguro se realizará “a través de Agroseguro y partiendo del censo agrario”. El objetivo es “ayudar y apostar por el pequeño agricultor, dando seguridad a lo que más pone en peligro su explotación agraria, la continua caída de los precios”. Con esta medida, se pretende “reactivar la economía de las pequeñas localidades de Lleida”, ha matizado Óscar Uceda. Asimismo, el cabeza de lista de la formación ha añadido que “se incorporará el seguro de márgenes para dar más facilidades al sector agroalimentario, clave en la economía española”. Y ha explicado que “esta medida complementaría un paquete de reformas que incluiría la penalización de aquellas distribuidoras que hicieran “dumping”, es decir, vender por debajo del precio de coste”.

En este sentido, el candidato de C’s Lleida en el Congreso ha lamentado que “las continuas caídas de los precios por debajo de los costes han condenado los agricultores a abandonar sus fincas”. Esta situación “ha provocado el abandono de los pueblos o su conversión en municipios dormitorio“, ha añadido.

Óscar Uceda ha constatado que “Lleida es clave para el país gracias a su industria agroalimentaria y en sus exportaciones, y junto al resto de ciudades liderará el cambio que el país necesita”.

 

Ciutadans (C’s) impulsarà una assegurança agrària per cobrir costos si el mercat cau per sota dels mateixos

  • El candidat de C’s Lleida al Congrés aposta “per donar seguretat als agricultors”ja que la caiguda de preus “posa en perill les explotacions agràries i ramaderes”

Lleida, dilluns 20 de juny de 2016. El cap de llista de Ciutadans (C’s) al Congrés dels Diputats per Lleida, Óscar Uceda, ha explicat que “C’s impulsarà una assegurança agrària que garantirà als agricultors i als ramaders cobrir costos en cas que el mercat caigui per sota dels mateixos”. El candidat de C’s ho ha anunciat després de reunir-se amb l’associació sindical d’Unió de Pagesos.

El número u de C’s Lleida ha explicat que aquesta assegurança es realitzarà “a través d’Agroseguro i partint del cens agrari”. L’objectiu és “ajudar i apostar pel petit agricultor, donant seguretat al que més posa en perill la seva explotació agrària, la contínua caiguda dels preus”. Amb aquesta mesura, es pretén “reactivar l’economia de les petites localitats de Lleida”, ha matisat Óscar Uceda. Així mateix, el cap de llista de la formació ha afegit que “s’incorporarà l’assegurança de marges per donar més facilitats al sector agroalimentari, clau en l’economia espanyola”. I ha explicat, que aquesta mesura complementaria un paquet de reformes que inclouria la penalització d’aquelles distribuïdores que fessin “dumping”, és a dir, vendre per sota el preu de cost”.

En aquest sentit, el candidat de C’s Lleida al Congrés dels Diputats ha lamentat que “les contínues caigudes dels preus per sota dels costos han condemnat els agricultors a abandonar les seves finques”. Aquesta situació “ha provocat l’abandonament dels pobles o la seva conversió en municipis dormitori”, ha afegit.

Óscar Uceda ha constatat que “Lleida és clau per al país gràcies a la seva indústria agroalimentària i a les seves exportacions, i al costat de la resta de ciutats liderarà el canvi que el país necessita”.

image (12)