El candidato de C’s al Congreso por Lleida, Óscar Uceda,lamenta “el estado de abandono en el que se encuentra la edificación”

Lleida, miércoles 8 de junio de 2016. El candidato de Ciutadans (C’s) por Lleida al Congreso de los Diputados, Óscar Uceda, ha anunciado que “se compromete a llevar a la comisión de Cultura del Congreso la mejora de la muralla del Turó de Gardeny”. Uceda ha alertado  que  “la construcción se encuentra al borde del derrumbe y que por lo tanto es muy peligrosa”. El candidato de C’s ha lamentado que “hasta ahora no se ha llevado a cabo ninguna actuación”.

Después de visitar la fortificación y haberse reunido con los representantes de la Asociación de Vecinos del Turó de Gardeny, Uceda ha anunciado que Ciutadans “solicitará a la Generalitat a que inste al Gobierno a incluir el Castell de Gardeny en el Plan Nacional de Arquitectura Defensiva para poder ejecutar la obra de mejora por la vía de la máxima urgencia”. En este sentido, el candidato de C’s por Lleida ha explicado que “a través de este plan, que tiene un fondo para la reparación de este tipo de edificios, se podrían llevar a cabo las acciones de consolidación de las murallas”.

Óscar Uceda ha recordado que “gracias a una pregunta presentada al Govern por parte del grupo parlamentario de C’s, se sabe de la propiedad del Castell de Gardeny, dado que se dudaba de su titularidad”. Y ha señalado que “la Generalitat ha indicado que pertenece al Ayuntamiento de Lleida”. Por ello, Uceda ha indicado que “las administraciones deben implicarse por todas las vías posibles”.

 

Ciutadans (C’s) es compromet a portar la millora de la muralla del Turó de Gardeny a la comissió de Cultura del Congrés

El candidat de C’s al Congrés per Lleida, Óscar Uceda, lamenta “l’estat d’abandonament en què es troba l’edificació”

Lleida, dimecres 8 de juny de 2016. El candidat de Ciutadans (C’s) per Lleida al Congrés dels Diputats, Óscar Uceda, ha anunciat que “es compromet a portar a la comissió de Cultura del Congrés la millora de la muralla del Turó de Gardeny”. Uceda ha alertat que “la construcció es troba a prop de l’ensorrament i que per tant és molt perillosa”. El candidat de C’s ha lamentat que “fins ara no s’ha dut a terme cap actuació”.

Després de visitar la fortificació i haver-se reunit amb els representants de l’Associació de Veïns del Turó de Gardeny, Uceda ha anunciat que Ciutadans “sol·licitarà a la Generalitat que insti el Govern a incloure el Castell de Gardeny en el Plan Nacional de Arquitectura Defensiva per poder executar l’obra de millora per la via de la màxima urgència”. En aquest sentit, el candidat de C’s per Lleida ha explicat que “a través d’aquest pla, que té un fons per a la reparació d’aquest tipus d’edificis, es podrien dur a terme les accions de consolidació de les muralles”.

Óscar Uceda ha recordat que “gràcies a una pregunta presentada al Govern per part del grup parlamentari de Ciutadans, se sap de la propietat del Castell de Gardeny, atès que es dubtava de la seva titularitat”. I ha assenyalat que “la Generalitat ha indicat que pertany a l’Ajuntament de Lleida”. Per això, Uceda ha indicat que “les administracions han d’implicar-per totes les vies possibles”.

 

IMG-20160607-WA0024 IMG-20160607-WA0027 (1)