• El diputado de Cs por Lleida, Jorge Soler, asegura que “la situación mejoraría abriendo el CUAP de Prat de la Riba las 24 horas, tal y como ya se ha solicitado en el Parlament”

Lleida, miércoles 28 de febrero de 2018. “El colapso de las urgencias en Lleida es un problema que tenemos que solucionar inmediatamente”. Así ha reaccionado el diputado de Ciudadanos en el Parlament de Catalunya, Jorge Soler, tras darse a conocer que el lunes hubo quejas de pacientes enfermos que tuvieron que esperar hasta 7 horas para ser visitados en las urgencias del Hospital Arnau de Vilanova de Lleida. “Nuevamente tenemos denuncias por el colapso que sufren las urgencias del hospital con el aumento de las visitas”, ha lamentado Soler, que ha asegurado que “esta situación mejoraría abriendo el Centro de Urgencias de Atención Primaria de Prat de la Riba las 24 horas, tal y como ya ha solicitado Cs en el Parlament”. Soler ha recordado que el CUAP de Prat de la Riba se encuentra cerrado durante el día.

“Si la Atención Primaria estuviera mejor dotada, no habría tanta saturación en el hospital”, ha afirmado Soler, que ha mostrado su preocupación por dicha situación. Así mismo, ha recordado que “la Atención Primaria lleva años recortada” y que es “urgente realizar la reforma que Ciudadanos aprobó la pasada legislatura, así como dotar adecuadamente las plantillas”. También ha recordado que en enero se aprobó la moción de Cs en el Ayuntamiento para “dar una respuesta efectiva a los episodios de epidemia gripal con el acuerdo de trasladar al Govern de la Generalitat la apertura de un punto asistencial de 24 horas durante los picos epidémicos”. En este sentido, Soler ha asegurado que “debemos dar una respuesta efectiva y tomarnos en serio el sistema sanitario público”. “No podemos estar todos los años con la misma situación y no aportando soluciones a las necesidades de los pacientes”, ha afirmado.

Soler (Cs): “El col·lapse de les urgències a Lleida és un problema que hem de solucionar immediatament”

  • El diputat de Cs per Lleida, Jorge Soler, assegura que “la situació milloraria obrint el CUAP de Prat de la Riba 24 hores, tal com ja s’ha sol·licitat al Parlament”

Lleida, dimecres 28 de febrer de 2018. “El col·lapse de les urgències a Lleida és un problema que hem de solucionar immediatament”. Així ha reaccionat el diputat de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Jorge Soler, després de donar-se a conèixer que dilluns hi va haver queixes de pacients malalts que van haver d’esperar fins a 7 hores per ser visitats a les urgències de l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida. “Novament tenim denúncies pel col·lapse que pateixen les urgències de l’hospital amb l’augment de les visites”, ha lamentat Soler, que ha assegurat que “aquesta situació milloraria obrint el Centre d’Urgències d’Atenció Primària de Prat de la Riba 24 hores, tal com ja ha sol·licitat Cs al Parlament”. Soler ha recordat que el CUAP de Prat de la Riba es troba tancat durant el dia.

“Si l’Atenció Primària estigués millor dotada, no hi hauria tanta saturació a l’hospital”, ha afirmat Soler, que ha mostrat la seva preocupació per aquesta situació. Així mateix, ha recordat que “l’Atenció Primària porta anys retallada” i que és “urgent realitzar la reforma que Ciutadans va aprovar la passada legislatura, així com dotar adequadament les plantilles”. També ha recordat que al gener es va aprovar la moció de Cs a l’Ajuntament per “donar una resposta efectiva als episodis d’epidèmia gripal amb l’acord de traslladar al Govern de la Generalitat l’obertura d’un punt assistencial de 24 hores durant els pics epidèmics”. En aquest sentit, Soler ha assegurat que “hem de donar una resposta efectiva i prendre’ns seriosament el sistema sanitari públic”. “No podem estar tots els anys amb la mateixa situació i no aportant solucions a les necessitats dels pacients”, ha afirmat.