Los presupuestos contarán con enmiendas destinadas a mejorar el patrimonio y las infraestructuras de la provincia, y que han sido registradas por Ciudadanos pese a no tener representación de Lleida en el Congreso

 

Lleida, 8 de noviembre de 2021. El equipo de Cs Lleida ha participado en la elaboración de las enmiendas presentadas por el partido liberal a los Presupuestos Generales del Estado en 2022. Por una parte se incluye una enmienda para destinar 1,5 millones de euros a la restauración de las murallas del “Turó de la Seu Vella”. Este conjunto histórico está incluido en la Lista Indicativa en España, que es el paso previo y necesario para poder ser presentada como candidata a Patrimonio Mundial de la UNESCO.

En la enmienda presentada se destaca que es necesario invertir en el mantenimiento de las murallas “para lograr el objetivo de la declaración de Patrimonio Mundial, lo que supondría un impulso al turismo y la economía de Lleida”.

En esta misma línea, y con el objetivo de preservar el patrimonio, Ciudadanos en Lleida comunicó a la formación naranja la necesidad de prever una enmienda para el mantenimiento del “Turó de Gardeny”, donde es necesario realizar intervenciones arqueológicas y excavaciones.

Asimismo, Ciudadanos ha presentado dos enmiendas por valor de 1 millón de euros para las obras de mejora y modernización de la N-230, entre el túnel de Vielha y Aubert y entre Sopeira y la boca sur del Túnel de Vielha y para el desdoblamiento de la calzada en el tramo Lleida-Les Borges Blanques de la N-240.

La formación naranja ha tenido en cuenta las necesidades de la provincia de Lleida, una de las más desfavorecidas de España, a la hora de presentar las enmiendas a los Presupuestos Generales del Estado. En este sentido, el equipo en el Congreso ha mantenido contacto directo con la formación en Lleida. Maria Burrel ha lamentado que “quienes tienen representación por Lleida en el Congreso no aprovechen la oportunidad que supone reclamar de los PGE inversiones que son imprescindibles para nuestra provincia.”

 

Cs Lleida ha participat en les esmenes presentades per Ciutadans als Pressupostos Generals de l’Estat de 2022

Els pressupostos comptaran amb esmenes destinades a millorar el patrimoni i les infraestructures de la província, i que han estat registrades per Ciutadans malgrat no tenir representació de Lleida al Congrés

Lleida, 8 de novembre de 2021. L’equip de Cs Lleida ha participat en l’elaboració de les esmenes presentades pel partit liberal als Pressupostos Generals de l’Estat de 2022. D’una banda s’inclou una esmena per a destinar 1,5 milions d’euros a la restauració de les muralles del “Turó de la Seu Vella”. Aquest conjunt històric està inclòs a la Llista Indicativa a Espanya, que és el pas previ i necessari per a poder ser presentada com a candidata a Patrimoni Mundial de la UNESCO.

A l’esmena presentada es destaca que és necessari invertir en el manteniment de les muralles “per a aconseguir l’objectiu de la declaració de Patrimoni Mundial, la qual cosa suposaria un impuls al turisme i l’economia de Lleida”.

En aquesta mateixa línia, i amb l’objectiu de preservar el patrimoni, Ciutadans a Lleida va comunicar a la formació taronja la necessitat de preveure una esmena per al manteniment del “Turó de Gardeny”, on és necessari realitzar intervencions arqueològiques i excavacions.


Així mateix, Ciutadans ha presentat dues esmenes per valor d’1 milió d’euros per a les obres de millora i modernització de la N-230,
entre el túnel de Vielha i Aubert i entre Sopeira i la boca sud del Túnel de Vielha i per al desdoblament de la calçada en el tram Lleida-Les Borges Blanques de la N-240.
La formació taronja ha tingut en compte les necessitats de la província de Lleida, una de les més desfavorides d’Espanya, a l’hora de presentar les esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat. En aquest sentit, l’equip del Congrés ha mantingut contacte directe amb la formació a Lleida. Maria Burrel ha lamentat que “els qui tenen representació per Lleida al Congrés no aprofitin l’oportunitat que suposa reclamar dels PGE inversions que són imprescindibles per a la nostra província.”