• L’equip de Ciutadans a la diputació de Lleida presenta una bateria de propostes destinades a garantir els subministres a les famílies vulnerables i rebaixar els impostos de la llum i el gas per alleugerir els costos a les famílies  i fer més competitives les empreses

Lleida, dimecres, 17 de febrer de 2021. L’equip de Ciutadans (Cs) a la diputació de Lleida ha presentat una moció en la que es reclama que s’impulsin mesures que permetin reduir l’elevat increment del preu de l’electricitat. En l’escrit es constata la necessitat que s’adoptin mesures per reduir l’impacte que té la pujada del preu de l’electricitat entre les famílies i els consumidors vulnerables i es demana que la diputació de Lleida insti al Govern d’Espanya a elaborar de forma urgent un Pla de Garantia de Subministres bàsics.

Tal i com ha explicat la portaveu de Cs a la diputació de Lleida, Maria Burrel, això permetria “poder detectar i intervenir en situacions en que es detectin carències pel que fa a l’accés dels subministres bàsics”.  La iniciativa, a més, s’ha dut a terme a tots els ajuntaments catalans en els que la formació taronja compta amb representants. Segons Burrel, aquest pla hauria de contemplar ajuts econòmics  a col·lectius vulnerables per finançar les despeses en subministres; acords amb les companyies per tal de que abans de tallar els subministres facin un preavís, cosa que permetria detectar els casos més vulnerables; i altres acords per compensar les despeses derivades de la suspensió de la interrupció dels subministraments a causa dels impagaments.

Així mateix, Burrel ha explicat que la proposta que es debatrà en el proper ple insta al Govern d’Espanya a acabar amb la doble imposició en les factures de la llum i el gas, eliminant els impostos de l’electricitat i dels hidrocarburs de la base imponible de l’IVA, el que permetria rebaixar els preus que paguen les famílies a l’hora que permetria a les empreses ser més competitives, ja que els costos en aquests serveis serien similars als que es paguen en d’altres països europeus. Finalment, també es reclama un tipus d’IVA reduït del 10% per les factures de la llum i el gas, com a mínim, mentre duri la situació d’excepcionalitat derivada de la pandèmia.

 

Ciudadanos reclama en la diputación de Lleida que se impulsen medidas que reduzcan el elevado incremento del precio de la electricidad

  • El equipo de Ciudadanos en la diputación de Lleida presenta una batería de propuestas destinadas a garantizar los suministros a las familias vulnerables y rebajar los impuestos de la luz y el gas para aligerar los costes a las familias y hacer más competitivas las empresas

Lleida, miércoles, 17 de febrero de 2021. El equipo de Ciudadanos (Cs) en la diputación de Lleida ha presentado una moción en la que se reclama que se impulsen medidas que permitan reducir el elevado incremento del precio de la electricidad. En el escrito se constata la necesidad que se adopten medidas para reducir el impacto que tiene la subida del precio de la electricidad entre las familias y los consumidores vulnerables y se pide que la diputación de Lleida inste al Gobierno de España a elaborar de forma urgente un Plan de Garantía de Subministres básicos.

Tal y como ha explicado la portavoz de Cs a la diputación de Lleida, Maria Burrel, esto permitiría “poder detectar e intervenir en situaciones en que se detecten carencias en cuanto al acceso de los suministros básicos”. La iniciativa, además, se ha llevado a cabo en todos los ayuntamientos catalanes en los que la formación naranja cuenta con representantes. Según Burrel, este plan tendría que contemplar ayudas económicas a colectivos vulnerables para financiar los gastos suministros; acuerdos con las compañías para que antes de cortar los suministros hagan un preaviso, cosa que permitiría detectar los casos más vulnerables; y otros acuerdos para compensar los gastos derivados de la suspensión de la interrupción de los suministros a causa de los impagos.
Asimismo, Burrel ha explicado que la propuesta que se debatirá en el próximo pleno insta al Gobierno de España a acabar con la doble imposición en las facturas de la luz y el gas, eliminando los impuestos de la electricidad y de los hidrocarburos de la base imponible del IVA, el que permitiría rebajar los precios que pagan las familias, a la vez que permitiría a las empresas ser más competitivas, puesto que los costes en estos servicios serían similares a los que se pagan en otros países europeos. Finalmente, también se reclama un tipo de IVA reducido del 10% por las facturas de la luz y el gas, como mínimo, mientras dure la situación de excepcionalidad derivada de la pandemia.