• El portavoz del grupo municipal de C’s Balaguer, Albert López, alerta de “la repercusión que tendrá este 3% sobre los ciudadanos”

Balaguer, jueves 27 de octubre de 2016. EL portavoz del grupo municipal de Ciutadans (C’s) en el Ayuntamiento de Balaguer, Albert López, ha anunciado que en el Pleno de Ordenanzas Fiscales de 2017 de hoy “C’s votará en contra de que los precios públicos de Balaguer encarezcan un 3%“. López ha manifestado así su “disconformidad” al Plan de Ajuste vigente elaborado en cumplimiento de los reales decretos ley 4/2012, de 24 de febrero, y 7/2012, de 9 de marzo, según los cuales “el Estado creó un instrumento de financiación para que los ayuntamientos puedan hacer frente a las facturas pendientes de pago hasta el 15 de marzo de 2012, registradas en el Ayuntamiento antes del 31/12/2011”.

López ha concretado que “con la Ley Montoro, el Plan de Ajuste del Estado central obliga a todos los ayuntamientos a que aumenten un tanto por ciento los precios de los servicios públicos”. Y ha opinado que “se trata de un incremento injusto porque los ciudadanos no tienen por qué pagar un aumento cada año cuando la situación financiera del consistorio ha mejorado sustancialmente respecto al 2011/12”.

En este sentido, el portavoz de la formación naranja ha asegurado que “Balaguer podría prescindir de este Plan porque se encuentra totalmente desactualizado”. Además, ha explicado que “el endeudamiento del consistorio también ha disminuido pasando del 90 al 70% aproximadamente y el plazo medio de pago a proveedor es más que aceptable”. Y, por lo tanto, “la situación económica del Ayuntamiento se encuentra con mejor salud que hace unos años, después de amortizar deuda con el dinero recibido de la deuda histórica del Pla de Barris”, ha añadido.

Por otra parte, el portavoz de C’s Balaguer ha anunciado que votará a favor “de la congelación del IBI y de la tasa del agua”. Pero ha lamentado que “el canon de residuos de la Generalitat de Cataluña se haya incrementado y el consistorio tenga que aumentar la tasa de la basura hasta un 5%”.

Ciutadans (C’s) Balaguer votarà en contra de què els preus públics s’encareixin un 3%

  • El portaveu del grup municipal de C’s Balaguer, Albert López, alerta de “la repercussió que tindrà aquest 3% sobre els ciutadans”

Balaguer, jueves 27 d’octubre de 2016. EL portaveu del grup municipal de Ciutadans (C’s) a l’Ajuntament de Balaguer, Albert López, ha anunciat que en el Ple d’Ordenances Fiscals del 2017 d’avui “C’s votarà en contra de què els preus públics de Balaguer s’encareixin un 3%”. López ha manifestat així la seva “disconformitat” al Pla d’Ajust vigent  elaborat en compliment dels reials decrets llei 4/2012, de 24 de febrer, i 7/2012, de 9 de març, segons els quals “l’Estat va crear un instrument de finançament perquè els ajuntaments puguin fer front a les factures pendents de pagament fins al 15 de març de 2012, registrades a l’Ajuntament abans del 31/12/2011”.

López ha concretat que “amb la Llei Montoro, el Pla d’Ajust de l’Estat central obliga a tots els ajuntaments a què augmentin un tant per cent els preus dels serveis públics.” I ha opinat que “es tracta d’un increment injust perquè els ciutadans no tenen per què pagar un augment cada any quan la situació financera del consistori ha millorat substancialment respecte el 2011/12”.

En aquest sentit, el portaveu de la formació taronja ha assegurat que “Balaguer podria prescindir d’aquest Pla perquè es troba totalment desactualitzat”. A més, ha explicat que “l’endeutament del consistori també ha disminuït passant del 90 al 70% aproximadament i el termini mig de pagament a proveïdor és més que acceptable”. I per tant, “la situació econòmica de l’Ajuntament es troba amb més bona salut que fa uns anys, després d’amortitzar deute amb els diners rebuts del deute històric del Pla de Barris“, ha afegit.

D’altra banda, el portaveu de C’s Balaguer ha anunciat que votarà a favor “de la congelació de l’IBI i de la taxa de l’aigua”. Però ha lamentat que “el cànon de residus de la Generalitat de Catalunya s’hagi incrementat i el consistori hagi d’augmentar la taxa de les escombraries fins a un 5%”.