·         El grupo municipal de C’s Lleida vota la rebaja del 2% del IBI porque “es lo que más se aproxima a la congelación, la vía por la que se apostaba desde Ciutadans”

Lleida, viernes 28 de octubre de 2016. “Con la bajada del 2% del IBI el Ayuntamiento tendrá un millón menos de presupuesto”. Así se ha manifestado la portavoz del grupo municipal de Ciutadans (C’s) en el Ayuntamiento de Lleida, Ángeles Ribes, tras aprobar finalmente el expediente de las Ordenanzas Fiscales de 2017, donde se fijará la rebaja lineal del 2% de los recibos del IBI. “Hemos votado finalmente a favor porque es lo que más se aproxima a la congelación, la vía por la que apostaba C’s”, ha explicado Ribes. Pero ha recordado que con esta disminución del 2%, “la ciudadanía verá rebajada mínimamente su factura porque esta disminución irá en función de los metros cuadrados de los inmuebles, de manera que a 5.700 recibos se les rebajará entre 0 y 50 céntimos y a 2.700, entre 25 y 50 euros”. Así mismo, ha recordado que “como el consistorio dejará de ingresar un millón de euros menos, habrá menos margen para afrontar nuevas inversiones“, y por tanto “habrá un millón menos de euros para destinar a ayudas sociales y a la mejora de la ciudad”.

Por otra parte, Ribes ha criticado la postura tomada por el grupo municipal del PP, que “a cambio de esta rebaja ha cambiado su sentido de voto y ha aprobado la Cuenta General de 2015 cuando en el anterior pleno votó en contra valorando la gestión económica del consistorio de decepcionante y nefasta”. “El PP ha hecho un ejercicio de mercadeo y ha retenido 22 días la Cuenta General para exigir ahora un rescate a cambio”, ha añadido. En este sentido, Ribes ha hecho referencia a estar celebrando “el Día de la Marmota porque se ha debatido la misma cuenta con los mismos números, pero con la aprobación del PP y la abstención del Comú”.

 

Ángeles Ribes: “Amb la baixada del 2% de l’IBI, l’Ajuntament tindrà un milió menys de pressupost”

·         El grup municipal de C’s Lleida vota la rebaixa del 2% de l’IBI perquè “és el que més s’aproxima a la congelació, la via per la qual s’apostava des de Ciutadans”

Lleida, divendres 28 d’octubre de 2016. “Amb la baixada del 2% de l’IBI,  l’Ajuntament tindrà un milió menys de pressupost”. Així s’ha manifestat la portaveu del grup municipal de Ciutadans (C’s) a l’Ajuntament de Lleida, Ángeles Ribes, després d’aprovar finalment l’expedient de les Ordenances Fiscals del 2017, on es fixarà la rebaixa lineal del 2% dels rebuts de l’IBI. “Hem votat finalment a favor perquè és el que més s’aproxima a la congelació, la via per la qual apostava Ciutadans”, ha explicat Ribes. Però ha recordat que amb aquesta disminució del 2%, “la ciutadania veurà rebaixada mínimament la seva factura perquè aquesta disminució anirà en funció dels metres quadrats dels immobles, de manera que a 5.700 rebuts se’ls rebaixarà entre 0 i 50 cèntims i a 2.700, entre 25 i 50 euros”. Així mateix, ha recordat que “com el consistori deixarà d’ingressar un milió d’euros menys, hi haurà menys marge per afrontar noves inversions“, i per tant “hi haurà un milió menys d’euros per destinar a ajudes socials i a la millora de la ciutat”.

D’altra banda, Ribes ha criticat la postura presa pel grup municipal del PP, que “a canvi d’aquesta rebaixa ha canviat el seu sentit de vot i ha aprovat el Compte General del 2015 quan en l’anterior ple va votar en contra valorant la gestió econòmica del consistori de decebedora i nefasta”. “El PP ha fet un exercici de mercadeig i ha retingut 22 dies el Compte General per exigir ara un rescat a canvi”, ha afegit. En aquest sentit, Ribes ha fet referència a estar celebrant “el Dia de la Marmota perquè s’ha debatut el mateix compte amb els mateixos números, però amb l’aprovació del PP i l’abstenció del Comú”.

img_6299 img_6329 img_6345