• Javier Rivas considera que las indemnizaciones a ganaderos afectados por ataques de osos “son complicadas de gestionar” y lamenta que, además, “son insuficientes”

 Barcelona, viernes 23 de septiembre de 2016. “Es necesario que la Generalitat establezca un número máximo de osos en el territorio de Aran y el Pallars para evitar que haya una superpoblación que desequilibre el ecosistema de la zona”. Así lo ha defendido el diputado de Ciutadans (C’s) por Lleida, Javier Rivas, después de registrar en el Parlament una Propuesta de Resolución* en este sentido. “En C’s estamos de acuerdo con que haya osos pero se debe controlar su número o acabará perjudicando al turismo y a la ganadería”, ha alertado.

Javier Rivas ha explicado que C’s también ha presentado una Propuesta de Resolución* sobre las indemnizaciones a los ganaderos afectados por ataques de osos y ha lamentado que “son insuficientes y complicadas de gestionar”. Por eso, ha instado a la Generalitat a “adoptar las medidas necesarias para mejorar las condiciones de este trámite y la situación de los ganaderos”.

“Hace 10 años sólo había una pareja de osos y ahora, tras la introducción de otro macho, ya son 34”, ha recordado el diputado de C’s tras explicar que también ha presentado una batería de preguntas* a la Generalitat en este sentido.

C’s insta a la Generalitat a establir un nombre màxim d’óssos a l’Aran i al Pallars per “evitar una superpoblacióque desequilibri l’ecosistema on també habita l’ésser humà”

  • Javier Rivas considera que les indemnitzacions a ramaders afectats per atacs d’óssos “són complicades de gestionar” i lamenta que, a més, “són insuficients”

Barcelona, divendres 23 de setembre del 2016. “És necessari que la Generalitat estableixi un nombre màxim d’óssos al territori d’Aran i el Pallars per evitar que hi hagi una superpoblació que desequilibri l’ecosistema de la zona”. Així ho ha defensat el diputat de Ciutadans (C’s) per Lleida, Javier Rivas, després de registrar al Parlament una Proposta de Resolució en aquest sentit. “A C’s estem d’acord amb que hi hagi óssos però s’ha de controlar el seu nombre o acabarà perjudicant al turisme i a la ramaderia”, ha alertat. 

Javier Rivas ha explicat que C’s també ha presentat una Proposta de Resolució* sobre les indemnitzacions als ramaders afectats per atacs d’óssos i ha lamentat que “són insuficients i complicades de gestionar”. Per això, ha instat a la Generalitat a “adoptar les mesures necessàries per millorar les condicions d’aquest tràmit i la situació dels ramaders”.

“Fa 10 anys només hi havia una parella d’óssos i ara, després de la introducció d’un altre mascle, ja són 34”, ha recordat el diputat de C’s després d’explicar que també ha presentat una bateria de preguntes* a la Generalitat en aquest sentit.

20150928_soler_rivas - copia