Els hàbits de consum han canviat i, per tant, els models comercials no es poden reduir només a l’enfrontament entre petita o gran superfície comercial sense cap més matís.

El model comercial de ciutat torna a ser objecte de debat després de l’anunci del projecte comercial a Torre Salses. Al darrer ple de desembre es va decidir ajornar aquesta discussió per manca d’informació i ara restem, doncs, a l’espera dels informes d’impacte econòmic que pot tenir aquesta superfície.

Parlar de Torre Salses obre la porta a replantejar-nos el model de comerç, d’activitat econòmica i de ciutat que volem pels pròxims anys. Cal, per tant, treure del calaix hipotètics projectes per a altres zones de la ciutat i estudiar amb el màxim rigor quines afectacions poden tenir en la qualitat de vida dels barris, en la diversitat de l’oferta comercial i en la reactivació econòmica del nostre entorn, i tot amb una planificació comercial i urbana sense improvisacions d’última hora. Cal destacar, que una idea cabdal dels darrers treballs del POUM és consolidar els espais de l’interior de la trama urbana i, alhora millorar-ne les connexions.

Quan disposem dels informes pertinents també haurem de considerar que no només parlem de comerç, ja que el projecte contempla nous habitatges, nous equipaments, més subministraments i més transport públic. En aquest sentit, haurem de saber quina incidència tindrà tot plegat en la mobilitat urbana.

Els hàbits de consum han canviat i, per tant, els models comercials no es poden reduir només a l’enfrontament entre petita o gran superfície comercial sense cap més matís. Crear ocupació, dinamitzar l’oferta i fer Lleida més atractiva com a destí comercial, cultural i turístic són objectius pels quals hem de treballar des de la Paeria amb el màxim consens de forces polítiques i teixit associatiu.

El grup municipal de C’s entén el comerç com una oportunitat de creixement de ciutat, a fi i efecte d’atreure nous consumidors de poblacions veïnes i poder complementar al màxim els establiments de petit, mitjà i més gran format sense excloure’n cap possibilitat.

 

José Luis Osorio, president del grup municipal de C’s

Artícle d’opinió publicat a la revista de la Paeria