També demanen elaborar un Pla provincial pel relleu generacional i un programa per fomentar l’entrada de la dona al sector

Lleida, 21 de setembre de 2022.- La portaveu de Ciutadans a la Diputació de Lleida, Maria Burrel, informa que el seu grup ha presentat una moció al Ple de setembre “per a reconèixer la importància que té el sector vitivinícola a les nostres comarques, en un any molt dur per l’increment dels costos, després que la campanya anterior hagués sigut molt dolenta a causa de les inclemències climatològiques que van fer disminuir la collita”.

La formació taronja posa el focus en la davallada del nombre de viticultors que està experimentant la D.O. Costers del Segre, “ja que en els últims 10 anys aquest nombre ha disminuït en un 33%, entre altres coses, per culpa de la dificultat de que es produeixi un relleu generacional en determinats sectors i, per aquest motiu, hem demanat que es faci un Pla provincial de relleu generacional que presti especial atenció al sector primari, així com que es fomenti la incorporació de la dona en aquest sector en línia amb la nostra proposta Dona Rural, que va ser rebutjada per l’equip de govern de la Diputació en els darrers pressupostos”.

 

También piden elaborar un Plan provincial para el relevo generacional y un programa para fomentar la entrada de la mujer en el sector

Lleida, 21 de septiembre de 2022.- La portavoz de Ciutadans en la Diputación de Lleida, Maria Burrel, informa que su grupo ha presentado una moción al Pleno de septiembre “para reconocer la importancia que tiene el sector vitivinícola en nuestras comarcas, en un año muy duro por el incremento de los costes, después de que la campaña anterior hubiera sido muy mala a causa de las inclemencias climatológicas que hicieron disminuir la cosecha”.

La formación naranja pone el foco en la bajada del número de viticultores que está experimentando la D.O. Costers del Segre, “ya que en los últimos 10 años este número ha disminuido en un 33%, entre otras cosas, por culpa de la dificultad de que se produzca un relevo generacional en determinados sectores y, por este motivo, hemos pedido que se haga un Plan provincial de relevo generacional que preste especial atención al sector primario, así como que se fomente la incorporación de la mujer en este sector, en línea con nuestra propuesta Mujer Rural, que fue rechazada por el equipo de gobierno de la Diputación en los últimos presupuestos”.