La formación liberal recuerda que esta festividad ya se celebraba antaño en Paeria y señala la importancia de tener presentes los valores de Europa

Lleida, 19 de abril de 2022.- El grupo de Ciudadanos en Lleida solicita que, el 9 de mayo, en el marco del día de Europa, la Paeria se ilumine de azul para conmemorar esta jornada. Asimismo, desde el partido liberal recuerdan que Lleida celebraba esta festividad antes de la pandemia del Covid, pero que ahora se ha perdido y que es fundamental recuperarla para no olvidar los valores de paz, unidad, libertad e integración que conforman la Unión Europea.

La concejal naranja, Maria Burrel, ha expresado que “celebrar este día es un símbolo para tener presente lo que significa Europa, pues su conmemoración nos hace tener presentes el proyecto de paz, libertad y unidad que hemos construido generación tras generación, y que, por supuesto, no hay que dar por sentado, pues la edificación y reivindicación de esta paz es tan necesaria como frágil.”. Además, Burrel ha matizado que este día se celebra, no sólo en toda España, sino también en toda Europa, y por eso una capital como Lleida ha de sumarse a este evento.

En este sentido, Ciudadanos en Lleida añade que el sábado 7 de mayo, como precedente del día de Europa, celebrarán en Alcarrás la jornada de “Europa en Lleida, Lleida en el mapa” con el objetivo de debatir y tener un diálogo sobre los retos actuales de Europa y el rol que puede jugar Lleida en cada uno de ellos.

Ciutadans demana que es celebri el dia d’Europa a Lleida

La formació liberal recorda que aquesta festivitat ja es celebrava antany a la Paeria i assenyala la importància de tenir presents els valors d’Europa

Lleida, 19 d’abril de 2022.- El grup de Ciutadans a Lleida sol·licita que, el 9 de maig, en el marc del dia d’Europa, la Paeria s’il·lumini de blau per a commemorar aquesta jornada. Així mateix, des del partit liberal recorden que Lleida celebrava aquesta festivitat abans de la pandèmia del Covid, però que ara s’ha perdut i que és fonamental recuperar-la per a no oblidar els valors de pau, unitat, llibertat i integració que conformen la Unió Europea.

La regidor
a taronja, Maria Burrel, ha expressat que “celebrar aquest dia és un símbol per a tenir present el que significa Europa, perquè la seva commemoració ens fa tenir presents el projecte de pau, llibertat i unitat que hem construït generació rere generació, i que, a més, no s’ha de donar per fet, atès que l’edificació i reivindicació d’aquesta pau és tan necessària com fràgil.”. A més, Burrel ha matisat que aquest dia es celebra, no sols a tota Espanya, sinó també en tota Europa, i per això una capital com Lleida ha de sumar-se a aquest esdeveniment.

En aquest sentit, Ciutadans a Lleida afegeix que el dissabte 7 de maig, com a precedent del dia d’Europa, celebraran a Alcarràs la jornada de “Europa a Lleida, Lleida en el mapa” amb l’objectiu de debatre i de tenir un diàleg sobre els reptes actuals d’Europa i el rol que pot jugar Lleida en cadascun d’ells.