• El portavoz de Salud de Cs, Jorge Soler, defiende “dotar a esta unidad de personal con el fin de dar respuesta efectiva a las necesidades del área”

Parlament de Catalunya, jueves 6 de julio de 2017. El portavoz de Ciudadanos (Cs) a la comisión de Salud del Parlament, Jorge Soler, ha celebrado que la cámara catalana haya aprobado la propuesta de su partido para “reabrir la unidad de corta estancia del Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida”, a pesar de los votos en contra de JxSí. Tras recordar que el año 2012 se cerraba en el Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida la unidad de corta estancia, que “contribuía a descongestionar el servicio de Urgencias“, ha destacado que este centro “atiende cada día alrededor de 300 pacientes” y que es el centro de referencia para toda Lleida y una parte de Aragón.

“El cierre de camas hospitalarias ha empeorado la lista de espera y ha facilitado la saturación del servicio de Urgencias”, ha lamentado y, ante esta situación, ha defendido “dotar a la unidad de corta estancia del Hospital Universitari Arnau de Vilanova de personal para dar respuesta efectiva a las necesidades del área”. Y ha instado a la Generalitat a hacer más esfuerzos para “ayudar a los trabajadores de urgencias con más profesionales y recursos”.

A la salida de la comisión, Jorge Soler ha declarado que “hay que seguir trabajando para mejorar la salud de Lleida” y ha recordado que la debilidad del Gobierno demuestra que se pueden conseguir mejoras, como las que ha conseguido aprobar Cs “para tener médico todos los días en el barrio de Magraners, la reforma de la atención primaria y ahora esta para ayudar a descongestionar las urgencias del Arnau de Vilanova”.

Cs aconsegueix que el Parlament aprovi reobrir la unitat de curta estada de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida

  • El portaveu de Salut de Cs, Jorge Soler, defensa “dotar aquesta unitat de personal per tal de donar resposta efectiva a les necessitats de l’àrea”

Parlament de Catalunya, dijous 6 de juliol del 2017. El portaveu de Ciutadans (Cs) a la comissió de Salut del Parlament, Jorge Soler, ha celebrat que la cambra catalana hagi aprovat la proposta del seu partit per “reobrir la unitat de curta estada de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida”, tot i els vots en contra de JxSí. Després de recordar que l’any 2012 es tancava a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida la unitat de curta estada, que “contribuïa a descongestionar el servei d’Urgències”, ha destacat que aquest centre “atén cada dia al voltant de 300 pacients” i que és el centre de referència per tota Lleida i una part de l’Aragó.

“El tancament de llits hospitalaris ha empitjorat la llista d’espera i ha facilitat la saturació del servei d’Urgències”, ha lamentat i, davant d’aquesta situació, ha defensat “dotar la unitat de curta estada de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de personal per tal de donar resposta efectiva a les necessitats de l’àrea”. I ha instat la Generalitat a fer més esforços per “ajudar als treballadors d’urgències amb més professionals i recursos”.

A la sortida de la comissió, Jorge Soler ha declarat que “cal seguir treballant per millorar la salut de Lleida” i ha recordat que la debilitat del Govern demostra que es poden aconseguir millores, com las que ha aconseguit aprovar Cs “per tenir metge tots els dies al barri de Magraners, la reforma de l’atenció primària i ara aquesta per ajudar a descol·lapsar les urgències de l’Arnau de Vilanova”.