• El candidato de C’s por Lleida, Óscar Uceda, anuncia que “instaráal Gobierno a incluir las murallas de la fortificación en el Plan Nacional de Arquitectura Defensiva, para su rehabilitación”

Lleida, viernes 17 de junio de 2016. “Desde Ciutadans haremos todo lo posible para que la Seu Vella Sea Patrimonio Mundial por la UNESCO”, ha declarado el candidato de Ciutadans (C’s) por Lleida al Congreso de los Diputatos, Óscar Uceda. “Desde Ciutadans vamos apoyar y reforzar la candidatura para conseguir que este conjunto monumental, símbolo de Lleida, sea conocido alrededor del mundo”, ha añadido. Y ha asegurado que “C’s siempre va a potenciar su candidatura”, después de reunirse con el presidente del Consorci de la Seu Vella, Joan Baigol, y el presidente de la Associació Amics de la Seu Vella, Joan Ramón González.

“La Seu Vella es una de las pocas fortalezas modernas irregulares que quedan en España”, ha explicado Uceda. Y ha añadido que “en el conjunto de monumental del Turó de la Seu Vella, se incluyen la Seu Vella, el Castell del Rei, la fortificación y sus valores históricos, artísticos, materiales e inmateriales”. En este sentido, Uceda ha lamentado “el mal estado en que se encuentran las murallas que rodean la fortificación”. Por ello, Uceda ha anunciado que “Ciutadans solicitará a la Generalitat que inste al Gobierno a incluir las murallas de la Seu Vella y del Castell de Gardeny en el Plan Nacional de Arquitectura Defensiva para poder ejecutar la obra de mejora por la vía de la urgencia”. En este sentido, el candidato de C’s por Lleida ha explicado que “a través de este plan, que tiene un fondo para la reparación de este tipo de edificios, se podrían llevar a cabo las acciones de consolidación de las murallas”.

Óscar Uceda: “Des de Ciutadans farem tot el possible per impulsar la candidatura de la Seu Vella com a Patrimoni Mundial”

  • El candidat de C’s per Lleida, Óscar Uceda, anuncia que “instarà al Govern a incloure les muralles de la fortificació en el Plan Nacional de Arquitectura Defensiva, per a la seva rehabilitació”

Lleida, divendres 17 de juny de 2016. “Des de Ciutadans farem tot el possible perquè la Seu Vella Sigui Patrimoni Mundial per la UNESCO”, ha declarat el candidat de Ciutadans (C’s) per Lleida al Congrés dels Diputats, Óscar Uceda. “Des de Ciutadans donarem suport i reforçarem la candidatura per aconseguir que aquest conjunt monumental, símbol de Lleida, sigui conegut al voltant del món”, ha afegit. I ha assegurat que “C’s sempre potenciarà la seva candidatura”, després de reunir amb el president del Consorci de la Seu Vella, Joan Baigol, i el president de l’Associació Amics de la Seu Vella, Joan Ramón González.

“La Seu Vella és una de les poques fortaleses modernes irregulars que queden a Espanya”, ha explicat Uceda. I ha afegit que “en el conjunt de monumental del Turó de la Seu Vella, s’inclouen la Seu Vella, el Castell del Rei, la fortificació i els seus valors històrics, artístics, materials i immaterials”. En aquest sentit, Uceda ha lamentat “el mal estat en què es troben les muralles que envolten la fortificació”. Per això, Uceda ha anunciat que “Ciutadans sol·licitarà a la Generalitat que insti el Govern a incloure les muralles de la Seu Vella i del Castell de Gardeny en el Plan Nacional de Arquitectura Defensiva per poder executar l’obra de millora per la via de la urgència”. En aquest sentit, el candidat de C’s per Lleida ha explicat que “a través d’aquest pla, que té un fons per a la reparació d’aquest tipus d’edificis, es podrien dur a terme les accions de consolidació de les muralles”.

 

image (7)