Entre escoles que tanquen les seves línies d’educació infantil, la immersió lingüística i l’adoctrinament no és sorprenent que ens trobem davant situacions de fracàs i abandonament escolar. Al nostre president li agrada més controlar el pensament que enriquir culturalment el futur dels nostres joves. I ara, ens diuen que les universitats de Catalunya han estat catalogades com les millors de l’Estat. Ja tenim l’excusa per continuar desatenent l’ensenyament. Doncs, permeteu que us digui, la situació escolar a Catalunya em sembla bastant millorable.

Podríem començar per aprofitar la sort que tenim de parlar dues llengües. S’hauria d’apostar per un sistema educatiu trilingüe, on el castellà, el català i l’anglès tinguessin la mateixa rellevància. Aquesta proposta la va donar a conèixer un partit polític durant la campanya electoral del 27-S i va ser tractat de feixista.

Malauradament, mentre continuem desaprofitant la sort que tenim, utilitzant aquest sistema per formar mini-independentistes sense pensament propi, la nostra educació continuarà sent millorable. Ja que tenim unes universitats amb prestigi, aprofitem per tocar de peus a terra i crear un nivell educatiu excepcional des de la infància fins als esglaons més alts del sistema.

Cristina Daza (Congrés 4)